2014. már 20.

Hírek: Éles irányváltás a forintnál

írta: MEGATrader I www.forexkezeltszamlak.blog.hu
Hírek: Éles irányváltás a forintnál

A szerda esti Fed-kamatdöntés utóhatásaként ma reggel hirtelen gyengült a forint, de ez csak percekig tartott, majd éles fordulattal erősödni kezdett a magyar fizetőeszköz. Az orosz-ukrán híráramlás továbbra sem nyugtató, és a Fed esetleg vártnál korábbi (már jövő tavaszi) első kamatemelésére tett Yellen-jelzés még ma is kavarhat hullámokat a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon.

Fed-döntésre látott negatív nemzetközi pénz- és tőkepiaci reakciók hatására szerda este 311-ről 312,5-ig gyengült a forint, amely ma reggel hirtelen 313,5-ig változott, de innen gyorsan 2 egységgel süllyedt a kereskedés. A dollár kurzusa jelenleg 225-nél, a svájci franké 255,5 körül jár a bankközi piacon.

Éles irányváltás a forintnál


A forint az utóbbi hetekben egy minimálisan szűkülő háromszögben halad, amelyből bármelyik irányba való kitörés heves elmozdulást hozhat.

Éles irányváltás a forintnál


Nemcsak a forint kezdett ma reggel erősödésbe, hanem a líra és a rand is, így feltehetően a Fed-re adott tegnapi heves reakciók részbeni korrekciójáról van szó.

Éles irányváltás a forintnál


Ma magyar szempontból az államkötvény aukciók eredménye lesz fontos, míg délután a heti friss munkanélküliségi statisztika mellett két konjunktúra-indexre lesz érdemes figyelnünk (az orosz-ukrán híráramlás mellett).

Forrás:

http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/eles_iranyvaltas_a_forintnal.3.196742.html

 

Szólj hozzá

magyar gazdaság magyar bankok EURHUF USDHUF CHFHUF EUR/HUF Euró Forint Árfolyam előrejelzés forintbetét lekötés Magyar Részvények magyar gazdasági hírek összeomlott a forint magyar forint csőd