2014. jún 24.

Matolcsyékra vár a forint

írta: MEGATrader I www.forexkezeltszamlak.blog.hu
Matolcsyékra vár a forint

A hétfői óvatos erősödés után a forint stabilan várja a kedd délutáni kamatdöntést. A jegybankárok várhatóan újabb 10 bázisponttal csökkentik az alapkamatot. Emellett délután az amerikai makroadatok miatt is izgulhatnak a befektetők. 

Csillapodni látszik a feszültség Kelet-Ukrajnában, az oroszbarát szakadárok is tűzszünetet hirdettek. Egy időre tehát egy fontos feszültségi forrás mérséklődik. A forint ennek megfelelően stabilan indítja a keddi kereskedést, az euróval szembeni jegyzések a 305-ös szintet ostromolják. A hazai fizetőeszköz kurzusa hétfőn egy egységgel került lejjebb, 306-ról süllyedtek a jegyzések.

 

eurhuf140624.png

Közben a nemzetközi piacokon nem láthatunk egységes irányt, tegnap az amerikai tőzsdék mínuszban zártak, az ázsiai részvényindexek viszont már emelkedni tudtak ma.

A forintpiacon érdekelt befektetők leginkább a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának délutáni kamatdöntését várják. A konszenzus szerint az MT ma újabb 10 bázisponttal 2,3%-ra csökkenti az irányadó rátát.

Ezen kívül érdemes lesz még az amerikai makroadatokra is figyelni. 

maiesemeny140624.png

Forrás:

http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/matolcsyekra_var_a_forint.5.200497.html

Szólj hozzá

magyar gazdaság magyar bankok EURHUF USDHUF CHFHUF EUR/HUF Euró Forint Árfolyam előrejelzés forintbetét lekötés Magyar Részvények magyar biztosítási piac magyar gazdasági hírek Magyar Nemzeti Bank - MNB összeomlott a forint magyar forint csőd