2016. feb 03.

Két nap alatt összeomlott az olaj

írta: MEGATrader I www.forexkezeltszamlak.blog.hu
Két nap alatt összeomlott az olaj

Nem sokat foglalkozok mostanság a blogommal. Amióta végleg kiköltöztünk Ausztriába, azóta nem igazán érdekel az hogy a tudásomat szélesebb körben is megosszam, nem igazán érdekel, hogy mi van Magyarországon. Megpróbáltam megváltoztatni egy országot, de beláttam egyedül nem tudom. Rossz az irány, nincsen szabadság otthon. Szomorú, de aki teheti elhagyja Magyarországot. Akik otthon nagy magyaroknak vallják magukat - és ezt mindenki elhiszi - pont azok fosztják ki és rabolják le embertársaikat, és az országot, fenntartva a folyamatos megosztottságot és gyűlöletet. És mi helyzet Ausztriában? Mindenki happy! Síszezon van, igaz a hó az kevés. Mi a helyzet a "migránsokkal"? -ezt kérdik sokan. Utálom ezt a szót. Vannak menekültek, főként szírek, persze, de eddig is voltak arabok, négerek. Barátkoznak, nem vandálkodnak. Munka kell nekik, meg akarnak élni valamiből, dolgozni akarnak, mert belátják, hogy kell dolgozni. Minden osztrák szívesen segít nekik, nem gyűlölködnek és ez annyira megnyugtató. Ahol gyűlölet van, ott előbb utóbb háború is lesz... többek között ezért is jöttünk el otthonról. Szépen mennek a számlák továbbra. Most írok egy picit az olajról, mert érdekes folyamatok vannak:

Két nap alatt összeomlott az olaj

2016. február 3.

Borzasztó gyenge időszakon van túl az olaj, az elmúlt két kereskedési napon 10 százalék feletti esést láthattunk, a félelmek pedig továbbra sem enyhülnek igazán, az amerikai WTI ismét 29 dollár felé tart. Az egyes országok esetleges kitermelés csökkentésével kapcsolatos várakozások egyre inkább gyengülnek, miközben a ma érkező tartalék adatokban jelentős emelkedést vár a piac.

hugzftdrdrdrdrdr22222.PNG

Harmatgyengén fest az olaj

Hétfőn 6, kedden pedig 5 százalékot esett az olaj, és ma reggel sem igazán talál magára a piac, az amerikai benchmark WTI jelenleg is 30 dollár alatt tartózkodik. Azt, hogy ilyen gyenge az olaj, több tényező is magyarázhatja.

A piac egyre kisebb esélyt ad annak, hogy a nagy kitermelő országoknál egy összehangolt megállapodás születhet a kitermelés visszafogásáról. Egyes szakértők kiemelik, a jelenlegi helyzetben a szaúdiak saját szemüvegükön keresztül láthatják azt, hogy a piaci részesedés védelmét, növelését célzó stratégia működik. A BP és az Exxon Mobil jelentései megerősítették, hogy a helyzet valójában mennyire aggasztó.

Mindeközben a piaci szakemberek túlnyomó többsége nem gondolja azt, hogy az OPEC országok meg tudnának egyezni az oroszokkal egy összehangolt kitermelés csökkentésről. Januárban egyébként az orosz kitermelés 10,88 millió hordó volt napi szinten, ami a Szovjetunió felbomlása óta a legmagasabb.

A befektetők ezzel párhuzamosan pedig egyre több megerősítést kapnak arra vonatkozóan, hogy a kínálati oldal mennyire masszív. Az American Petroleum Institute tegnap tette közzé az elmúlt egy hétre vonatkozóan az amerikai olajtartalékok változását, mely szerint a nyersolaj tartalékok 3,8 millió hordóval emelkedtek a január 29-ével végződő hét során.

A befektetők azonban inkább az EIA tartalék adatait figyelik, ezek ma érkeznek, és a várakozások szerint szintén jelentős növekedést mutathatnak. A Citi előrejelzései alapján a nyersolaj tartalékok 5-6 millió hordóval emelkedhetnek.

(http://www.portfolio.hu/)

Szólj hozzá

kezelt számla Kezdőknek Árupiac