2016. feb 29.

OneCoin a globális átverés?

írta: MEGATrader I www.forexkezeltszamlak.blog.hu
OneCoin a globális átverés?

A BitCoinra miért nem épül globális MLM rendszer?

Miért vette meg a OneCoin tulajdonosi köre az OPN rendszert?

Miért veszítették el az OPN-be fektetők a pénzüket?

Miért olyan népszerű a OneCoin, hogy milliók csatlakoznak hozzá?

Valóban fizetőeszköz a OneCoin? 

mogyoro.jpg

Nem egy ismerősöm "zaklat" naponta ezekkel és azzal a kérdéssel, hogy: "a OneCoin átverés?"

Őszintén?

Nem tudom, és felelőtlenség lenne azt állítani egyértelműen, hogy igen átverés. Egy biztos: az én megérzéseim, a tapasztalatom alapján azt mondom, hogy én nem fektetek egy fillért sem ebbe az üzleti vállalkozásba. Mert ez egyelőre egy üzleti vállalkozás, ellentétben a BitCoinnal, amely igen egy globálisan elfogadott fizetőeszköz, melynek ingadozó árfolyama, de certifikáltan valós értéke van.

Persze, a OneCoinnak is valós értéke van, hiszen ismerőseim is veszik mint a cukrot, több ezer eurókat tesznek ebbe a cégbe, de volt már ilyen. Sorolhatnám, hogy hány üzlet volt az elmúlt 10 évben, amikor ismerőseim több ezer eurókat tettek egy-egy üzletbe melyről kikérték az én véleményemet is. Annak ellenére, hogy én elleneztem, mégis befektettek, persze kivétel nélkül elbukták a pénzüket és ezek az emberek nem tanulnak. Találtam egy érdekes írást a OneCoinról, ezt érdemes elolvasni:

"Kaptam néhány hete egy meghívót egy újabb kriptovaluta, az OneCoin rendszer egyik tanácsadó munkatársától Répás Páltól, amit kiváló üzleti befektetésként, és MLM munkalehetőségként ajánlott nekem.

Répás Pált mint társkereső - társközvetítőként ismertem meg több tíz évvel ezelőtt. 

Később a Brokernet kft. egyik munkatársaként, próbált megnyerni engem nagyszerű befektetésekre - mely cég már a ködbe veszett némi csalási botránnyal a háta mögött -, majd több Multilevel Marketing csapatba is invitált Répás úr, de nem adtam be a derekam. 

A brókernet botrány: http://index.hu/belfold/2013/08/29/138_embert_vert_at_a_brokernet_ugynoke

Mivel a bitcoin rendszerről – mint a pénzügyi forradalom hatásos eszközéről -, és a különböző helyi pénzekről sokat hallottam, kértem tőle bővebb felvilágosítást, hátha ez az új kriptovaluta mégiscsak jó üzlet. Ö azonban tovább küldött engem Soóky Annához, akit úgy nevezett meg, hogy az ő „szponzora” és az OneCoin egyik vezető tanácsadója (http://oneteam.hu/vezetoink ).

Előtte azonban Répás Pál elkérte az adataimat, hogy beregisztráljanak az OneCoin MLM rendszerbe, mert ugyebár ha nem vagyok tag, akkor ne kérdezgessem, hogyan működik a rendszerük.

one-coin.jpg

Érdeklődtem tőlük többször, hogyan működik a rendszer, de minden alkalommal csak annyi választ kaptam: fent vannak az infók az Interneten. Mint újságíró azonnal kaptam az alkalmon, hogy ha úgysem kaptam a privát kérdéseimre választ az OneCoin szerveződéssel kapcsolatban, majd mint újságíró felteszem a kérdéseimet Soóky Annának és kiemeltem, hogy felelős személyt keresek interjúalanyként.

Kemény kérdéseket küldhettem neki, hiszen azonnal rákérdeztem, hogy milyen biztosíték áll a befektetett pénzek mögött, és ha esetlegesen feltörnék a rendszert akkor visszakapjuk e a pénzünket? Kérdéseimre azonnal elutasító választ kaptam, Anna visszairányított Répás Pálhoz, hogy kérjem el tőle felsőbb vezetők elérhetőségét, akik felelősséggel nyilatkozhatnak a Leleplező Magazin számára. Ezt kérve az alábbi választ kaptam Répás Pál független OneCoin tanácsadótól: „Nekem te ne parancsolgass senkiházi, csóró, liba! Egy életre felejts el és azonnal töröld ki a számomat!”

Nos, úgy éreztem jogos, ha utánanézek egy kicsit az Interneten – szakmai körökben -, hogy mi is ez az OneCoin melynek ilyen kedves, jellemes és udvarias tanácsadói vannak, főképp ha valaki biztosítékokat keres arra nézve, hogy korrekt üzleti vállalkozás e a OneCoin. (A teljes levelezésünk kérésre megtekinthető.)

Megfogadtam Répás Pál és Soóky Anna tanácsát és megnéztem mi található az Interneten a One Coinról. 

Íme:

A Magyar Nemzeti Bank sajtóközleményére hamar rábukkantam:

Az MNB sajtóközleményt adott ki melyben konkrétan az One Coint nevezi meg, mint piramisjátékot:

„Újabb kockázatok a fizetésre használható virtuális eszközök körében

Budapest, 2015. június 10.

Az MNB felhívja a fogyasztók figyelmét az interneten szerveződő, fizetésre használható virtuális eszközök népszerűségét kihasználó piramisjátékok térnyerésére. Az ezen eszközökkel való kereskedést, illetve a szervező intézményeket a jegybank nem felügyeli, a szervező fizetésképtelensége esetén a hazai garanciaalapok kártalanítása nem terjed ki azokra.

A fizetésre használható virtuális eszközök népszerűségének növekedését, a hagyományos befektetési konstrukciók alacsony hozamát és a fogyasztók informálatlanságát kihasználva ismét megjelentek a piacon a piramisjátékokra emlékeztető mechanizmusokkal működő termékek.

Egyes konstrukciók, kereskedési platformok új, a Bitcoinhoz hasonló virtuális eszközbe – például az úgynevezett OneCoin-ba – való befektetést és az ezzel való kereskedést teszik elméletileg lehetővé a leendő befektetőknek.

A valóságban ugyanakkor a virtuális eszköz kibocsátásának hatáskörét a piramisjáték szervezője kizárólagos jogkörrel magának tartja fenn, és kereskedni is csak a kibocsátó által üzemeltetett zárt „tőzsdén” lehetséges.

A rendszerbe magas hozamok ígéretével az interneten szerveznek új belépőket, a később csatlakozók befizetéseiből pedig a korai belépők kapnak jutalékot úgy, hogy a jutalék aránya további befizetésekkel növelhető. A jegybank korábbi sajtóközleményeiben és jelentéseiben már felhívta a figyelmet a Bitcoin kockázataira.

Az ilyen eszközökbe való befektetés kiemelt kockázattal jár, hiszen ezeket a szabályozási keretrendszerbe nem tartozó eszközöket jellemzően a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és az Európai Unió felügyeleti intézményeinek joghatóságán kívül eső külföldi cégek és személyek bocsátják ki. A szervező fizetésképtelensége esetén a fogyasztókat senki nem kártalanítja, a befektetéseket sem az Országos Betétbiztosítási Alap, sem a Befektető-védelmi Alap nem biztosítja.

Az MNB ismételten felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy mielőtt befektetnének, ellenőrizzék, hogy az adott szolgáltató rendelkezik-e a megfelelő felügyeleti engedélyekkel. A Magyarországon engedéllyel vagy felügyeleti regisztrációval rendelkező befektetési szolgáltatók listája elérhető azhttp://alk.mnb.hu/bal_menu/piaci_szereplok/kereso/kereses internetes címen. Befektetés előtt érdemes áttekinteni az MNB „Mielőtt befektetne” című Navigátor Füzetét is, mely elérhető elektronikus formátumban, valamint nyomtatott kiadásban országszerte a banki és takarékszövetkezeti fiókokban.”

Magyar Nemzeti Bank Sajtókommunikáció
Web: www.mnb.hu

Nemzetközi visszhang: A kriptovaluták hivatalos hírmondója a Cointelegraph is egyértelműen PIRAMISJÁTÉKNAK nevezi az OneCoint!

A OneCoin alapító tulajdonosa Dr Ruja Ignatova, és társai Sebastian Greenwood és Nigel Allan (ex elnök) több nemzetközi „átverés” résztvevőiként vannak megemlítve a Cointelegraph oldalain. Többek között Dr. Ruja Ignatova az OneCoin hivatalos honlapja szerint Oxfordban szerzett jogi diplomát, de a Cointelegraph munkatársai nem találtak ezzel kapcsolatos hivatalos dokumentumokat 2004- évtől vizsgálva. A Forbes Magazinban megjelent egy cikk Dr. Ruja Igantováról, melyet az OneCoin rendszer elismeréseként a piramisjáték szervezői mindenhol felemlegetnek, azonban a cikk csupán fizetett hirdetés volt!

http://cointelegraph.com/news/114399/one-coin-much-scam-onecoin-exposed-as-global-mlm-ponzi-scheme

Sebastian Greenwood – Ignatova üzlettársa - csalásaira egy felhívás található az Interneten, mely szerint barátaival nap mint nap kilopják a pénzt az emberek zsebéből. Greenwood az Unaico nevű piramisjátékban dolgozott korábban mellyel kapcsolatban a pakisztáni amerikai értékpapír Bizottság figyelmeztetést adott ki, arra nézve hogy egy illegális multi level marketing tevékenység. Nigel Allan az Onecoin volt elnöke crypto888 és a brilliant carbon piramisjátékok fő szervezője. (https://sebastiangreenwoodscam.wordpress.com )

További infók általában a bitcoinról:

Rengeteg bizonytalanság forrása, hogy a virtuális eszköz értéke gyorsan változik. Mint az különösen az elmúlt év utolsó hónapjaiban megfigyelhető volt, az árfolyam rendkívül változékony, jelentős elmozdulást mutathat mind pozitív, mind pedig negatív irányba, ami nagymértékben nehezíti a kereskedői, szolgáltatói elfogadását, és jelentősen növeli az azzal történő fizetés, vásárlás kockázatát.

A Bitcoin hálózat kapcsán talán a legizgalmasabb elem a létrehozójának története. A neve Satoshi Nakamoto, akiről konkrétan nem tudjuk, hogy kicsoda, valójában egy álnév, ami takarhat egy embert, de akár egy csoportot is.

A Satoshi Nakamoto nevet használó alapító mögött sokáig valami japán csodagyereket sejtettek. A Newsweek írása szerint viszont a valós személy, a Los Angeles melletti Temple Cityben lakó 64 éves software-fejlesztő, bizonyos Dorian S. Nakamoto. A leleplezés hallatára újságírók hada vette körül házát, hogy megerősítést kapjanak. A rémült férfi elmenekült otthonából, és váltig állítja, hogy semmi köze sincs a Bitcoinhoz. 

 

Satoshi Nakamoto A Newsweek kiáll a cikk valóságtartalma mellett.

A Bitcoin már a létrehozásának körülményei és elindítása miatt is elképesztően egyedi, filmbe illő, láthatóan semmilyen olyan történethez nem hasonlítható, amit eddig ismertünk. Elindítása mögött nincs semmilyen nagy és megbízható cég, sem egy megbízható üzletember. Szinte minden jelölt, akiről azt feltételezik, hogy a Bitcoin kitalálója lehet, magas képzettségű, akadémiai körökben mozgó, egyetemen tanító, kriptográfiában jártas szakember.

Másik oldalról feltett nagy kérdés: Ön szerint a pénzhatalmi világelit, a bankok tulajdonosai, nem indítanának azonnal egy ilyen bitcoin rendszert, ha ez valóban olyan jövedelmező lenne? Vagy ha kívül állnak akkor nem döntenék meg azonnal ezeket a fizetőeszközöket?

Röviden összefoglalva, aki nem szeretne újabb átverés áldozatává válni, jól jegyezze meg a fent említett piramisjátékokat, ha pedig mégis belevág, legyen nagyon óvatos!"

(http://leleplezo.eu/)

 

Szólj hozzá

pénzpiac piramisjáték Pilótajátékok Offshore adózás OneCoin One Coin Kriptovaluta OneCoin árfolyam