2012. dec 03.

Hírek: Kis forintgyengülés jött a kezdés után

írta: MEGATrader I www.forexkezeltszamlak.blog.hu
Hírek: Kis forintgyengülés jött a kezdés után

Ahogy a külföldi főbb piacokon sem változott péntek este óta érdemben a hangulat, úgy a forint is lényegében ugyanazon a szinten kezdte ma a kereskedést, ahol péntek este láthattuk. Azután kis gyengülés következett be. A jelek szerint a befektetők továbbra sem reagálnak érdemben azokra a jelzésekre, amelyeket Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter az EU/IMF-hiteltárgyalások állásáról mondott a hétvégén és ma reggel.

Az euróval szemben csütörtökön 279 körül is járt a forint, majd pénteken egy mérsékelt korrekció nyomán 281 fölé kapaszkodtak vissza a jegyzések, ma reggel pedig innen folytatódott a kereskedés, aztán hirtelen 282 közelébe ugrott a kurzus. Utóbbi múlt hétfő óta a leggyengébb forintot jelenti.

1.JPG

Amint az alábbi ábrán láthatjuk: múlt héten sem sérült az a hosszú távú emelkedő trendvonal az EUR/HUF árfolyamban, amely 278-279 körül eddig útját állta a forint erősödési hullámainak.

2.JPG

A forint mellett a lengyel zloty-nál is látszik minimális gyengülés ma reggel péntekhez képest az euróval szemben, és amint az alábbi ábra mutatja: a három régiós deviza az utóbbi egy hétben szorosan együtt mozgott.

3.JPG

Mivel ma hajnalban az euró/dollár kurzus újra az 1,30-as szint fölé kapaszkodott (1,3040-ig), ami másfél hónapos dollármélypont, a zöldhasú gyengélkedése miatt a dollár/forint jegyzésekben továbbra is 216-217 körüli jegyzéseket látunk, ami a hosszú távú csökkenő trendvonaltól még mindig 5-6 forintnyi távolságra van.

4.JPG

A svájci frankkal szemben viszont maradt az a 229-237,5 közötti kereskedési sáv, amelyben az árfolyam már augusztus vége ingadozik.

5.JPG

Ma az eurózónában és az Egyesült Államokban is megjelennek a novemberi (felülvizsgált) feldolgozóipari beszerzési menedzser indexek, amelyek a konjunktúra-folyamatok szempontjából számítanak kiemelt jelentőségűnek, illetve egy amerikai építőipari statisztikával is megismerkedünk délután 4 órakor.

Forrás:

http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/kis_forintgyengules_jott_a_kezdes_utan.176544.html

Szólj hozzá

Hírek Fundamentális elemzés