2014. jan 29.

Hírek: A forint összeomlásáról írnak külföldön

írta: MEGATrader I www.forexkezeltszamlak.blog.hu
Hírek: A forint összeomlásáról írnak külföldön

Kiemelt figyelemmel követik a feltörekvő piaci eseményeket a legnagyobb külföldi hírportálok, és ezen belül Magyarországgal is foglalkoznak. A zerohedge.com egyenesen azt írja, hogy összeomlott a forint.

Több hullámban gyengült látványosan a forint a szerdai kereskedésben: az euróval szembeni jegyzések a reggeli 303-as szintről egészen a 310-es szintig szaladtak. Mindez a feltörekvő piacokra nehezedő egyre nagyobb nyomással függ össze. Ennek része volt az is, hogy a török jegybank kedd este kamatemelésre kényszerült, majd ma délután a dél-afrikai jegybank is ezt tette.

eurhuf1401291.png

 

Ebben a környezetben tartott ma délután beszédet Matolcsy György MNB-elnök. A MarketWatch a címlapján hozta le a magyar jegybankelnök szavait, kiemelve azt a részt, hogy Matolcsy szerint van még mozgástér a kamatcsökkentésre. Arra is emlékeztet a cikk, hogy a forint rég nem látott szintre gyengült.

A Bloomberg hírügynökség is külön cikkben számol be a történtekről. A forint gyengülésének okaként említi meg azt a piaci várakozást, miszerint a Fed monetáris lazításának további mérséklése továb csökkenti a kockázatos eszközök iránti befektetői étvágyat.

A feltörekvő piacok szerdai vesszőfutásáról közölt összeállítást a zerohedge is, melyben kiemelik a forint dollárral szembeni árfolyamának mozgását. Úgy fogalmaznak: a török részvények összeomlottak és a magyar forint is összeomlott.

usdhuf140129.png

Forrás:

http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/a_forint_osszeomlasarol_irnak_kulfoldon.194696.html

Szólj hozzá

magyar gazdaság magyar bankok EURHUF USDHUF EUR/HUF Euró Forint Árfolyam előrejelzés forintbetét lekötés Magyar Részvények magyar gazdasági hírek Török részvények Török gazdaság összeomlott a forint magyar forint csőd