2013. már 22.

Hírek: Üres kézzel távozott a ciprusi pénzügyminiszter Moszkvából

írta: MEGATrader I www.forexkezeltszamlak.blog.hu
Hírek: Üres kézzel távozott a ciprusi pénzügyminiszter Moszkvából

Diplomáciai források szerint nem sikerült elérnie a ciprusi pénzügyminiszternek, hogy Moszkva segítséget nyújtson a pénzügyi válság megoldásához.

cyp_oil_and_gas_drilling_72.jpgA ciprusi pénzügyminiszter pénteken elutazott Moszkvából, ahol hírek szerint nem sikerült elérnie, hogy orosz támogatást kapjon országa súlyos pénzügyi válságának a megoldásához. A pénzügyminiszter és delegációja távozásáról diplomáciai források számoltak be. A hírre, hogy a pénzügyminiszter üres kézzel távozott, gyengülni kezdett az euró a dollárhoz viszonyítva.

Korábbi hírek szerint Nicosia fölajánlotta, hogy Oroszország vegyen részt ciprusi kőolaj- és földgázlelőhelyek kiaknázásában, amiért cserébe vagy azt kéri, hogy Moszkva hosszabbítsa meg egy korábban folyósított, 2,5 milliárd eurós hitel visszafizetésének határidejét és csökkentse a kamatot, vagy adjon újabb 2 milliárd euró hitelt.

Az orosz energiaipari minisztérium egyik forrása pénteken reggel azonban azt mondta, hogy a Gazprom gázipari és a Rosznyefty (Rosneft) olajipari cég nem mutat érdeklődést a ciprusi ajánlat iránt. Elsősorban azért, mert a Törökországgal vitatott területen található olaj- és gázlelőhely feltérképezése még be sem fejeződött, így igazából azt sem tudni, hogy milyen készletek találhatóak a föld alatt.

Forrás: 

http://hvg.hu/vilag/20130322_ciprus

 

Szólj hozzá

hvg.hu Vélemények Hírek Gazdaság Technikai elemzés Ciprusi helyzet Ciprusi bankok Cyprus Crisis 2013 Eurozone Crisis Ciprusi brókercégek