2013. nov 05.

Hírek: Az amerikai piaczárást követően jelent a Tesla

írta: MEGATrader I www.forexkezeltszamlak.blog.hu
Hírek: Az amerikai piaczárást követően jelent a Tesla

A Telsa Motors ma este az amerikai piacok zárása után teszi közzé harmadik negyedéves számait, amit az elemzők és a piaci szereplők már tűkön ülve várnak. Sokan arra fogadtak, hogy az elmúlt hetek megingásai és az elmaradó új történelmi csúcsok után a mostani gyorsjelentés pecsételi meg a társaság sorsát, rövid időre legalább is. Mások pedig arra számítanak, hogy Elon Musk és csapatának ismét sikerül előhúznia a nyuszit a kalapból, újabb lendületet adva ezzel az árfolyam erősödésének. 
Ismét nyereséges lehet a vállalat 

A társaság korábban jelezte, hogy 5 000 Model S értékesítését tervezi a harmadik negyedévben, míg egyes elemzők 5 850 darabos értékesítést sem tartanak kizártnak. Az árbevétel tekintetében az elemzői konszenzus 555 millió dollár, míg üzemi eredmény szintjén 9 millió dollárral számolnak a harmadik negyedévben.A Tesla Motors által közzétett előrejelzés szerint a társaság 8 centes egy részvényre jutó nyereséget vár a harmadik negyedévben, ez kis mértékben ugyan, de elmarad az elemzők által prognosztizált 9-12 centes egy részvényre jutó nyereségtől. Ugyanakkor, ha ez be is következik, vagyis a Tesla EPS szinten az elemzői várakozásoknál gyengébben teljesít, mindenképpen pozitívumként lesz értékelhető, hogy a társaság ismét profitot tudott termelni.
 

grgrgrgrr.png

Fontosak az eredményszámok, de mi van még? 

A gyorsjelentés kapcsán mindenki az eredményszámokat figyeli majd első körben, ugyanakkor van több olyan tényező is, amelyek nagyban befolyásolhatják majd a cég árfolyamának mozogását, ezek a következők: érdekes lesz, hogy hogyan alakult a ZEW kreditek értékesítéséből származó bevétel, illetve, hogy folytatódott-e a Tesla Motorsnál az értékesítési költségek lefaragása vagy sem. Ezen kívül kiemelt figyelmet fog kapni a nemzetközi terjeszkedés, a cég ugyanis hatalmas hangsúlyt fordít arra, hogy Amerikán kívül terjeszkedjen. Ugyanakkor a befektetőknek csupán információ morzsák jutottak eddig arról, hogy hogyan alakult az amerikai autópiacon kívüli értékesítés, így bármilyen erre vonatkozó adat, vagy utalás nagy hatással lehet a piaci szereplők döntéseire. Illetve továbbra is fókuszban állnak a harmadik generációs Tesla Model X-re vonatkozó információk, melynek érkezését 2014 végére prognosztizálták korábban. Szintén fontos lesz a gyártási kapacitás alakulása, mely az előző negyedévben 400 gépjármű/hét teljesítményről 500 gépjármű/hét teljesítményre növekedett. 

Erőteljes mozgások jöhetnek 

A fentiek alapján látható, hogy az elemzői várakozásoknak nem lesz könnyű megfelelnie a társaságnak a harmadik negyedéves gyorsjelentésében. Ugyanakkor több olyan terület is van, ahol pozitív meglepetéseket okozhat a vállalat, így elmondható, hogy a kérdés a hátralevő órákban az, hogy végre igaza lesz-e azoknak a befektetőknek, akik a Tesla árfolyamának zuhanására játszanak, vagy ismét előkerül a nyuszi a kalapból, és igazzá válik a mondás, mely szerint a shortos a legjobb vevő. A cég árfolyama minden esetre több mint 1 százalékos esést mutat jelenleg. 
etqhergqer.png
Forrás:

http://www.portfolio.hu/vallalatok/oveket_becsatolni_az_amerikai_piaczarast_kovetoen_jelent_a_tesla.3.191315.html

Szólj hozzá

Tesla Motors