2013. nov 26.

Hírek: Rákaptak a hackerek a Bitcoinra

írta: MEGATrader I www.forexkezeltszamlak.blog.hu
Hírek: Rákaptak a hackerek a Bitcoinra

Egy dán Bitcoin-tőzsde, a Bips hackertámadásnak esett áldozatául, ezért ideiglenesen zárolták az ügyfeleik számláit. A tőzsde ígérete szerint felveszik a kapcsolatot az érintettekkel, akiktől összesen 1 millió font értékű Bitcoint lophattak el - írja a finextra.com. 

A dán Bips BTC-tőzsde hackerek támadásának esett áldozatául, amely során 1 millió font körüli értékű Bitcoint loptak el ügyfeleiktől. A szervezett támadást orosz kibebűnözők követték el múlt héten a Bips közlése szerint.

"Néhány ügyfél számláját feltörték, a Bips kapcsolatba lép az érintettekkel. A támadás miatt ideiglenes zároljuk a számlákat, és a valós idejű kereskedésre koncentrálunk, amelybe nem tartozik bele a Bitcoinok tárolása" - olvasható a Bips közleményében. A számlákat egy későbbi időpontban teszik újra elérhetővé egy "megerősített biztonsági modell" kidolgozása után - ígérik.

Ahogy a Bitcoin árfolyama tovább emelkedik, egyre vonzóbb célponttá válik a hackerek számára. Jelenleg 865,6 dollárt ér a virtuális pénz egy egysége. 

Rákaptak a hackerek a Bitcoinra
Klikk a képre!

Mi is az a Bitcoin?
A Bitcoin (BTC) egy olyan virtuális pénznem, amely egy úgynevezett peer-to-peer (személyek közötti), központi kitüntetett csomópont nélküli hálózati megoldáson alapul. A Bitcoin online fizetéseket tesz lehetővé, számos online kereskedő elfogadja, és már fizikai megjelenése is van. A központi bankok közreműködése nélkül, direkt kapcsolaton keresztül bonyolítják a pénznemet használók a tranzakciókat, alacsony vagy zéró költség mellett. 

Az alapötlet (állítólag) Satoshi Nakamotótól származik, aki a fizetőeszközt 2009-ben hozta létre. A peer-to-peer elosztott hálózat csomópontjain tárolják a fizetések adatait. Saját Bitcoin tárcát, vagyis tulajdonképpen egy Bitcoin számlát bárki létrehozhat számítógépén, ez lehetővé teszi a Bitcoinok átutalását és fogadását.
Forrás:

 

Szólj hozzá

portfolio.hu Bitcoin Bitcoin kereskedés Bitcoin árfolyam Bitcoin előrejelzés http://hu.wikipedia.org/wiki/Bitcoin Digitális valuta-Bitcoin http://bitcoin.org/