2014. feb 10.

Hírek: Meglökték a forintot

írta: MEGATrader I www.forexkezeltszamlak.blog.hu
Hírek: Meglökték a forintot

Hétfő újra megpattant a forint árfolyama, a reggeli 307,5 körüli szintekről egészen 311 fölé gyengült az euróval szemben, ami közel egy hetes mélypontot jelent.

Nem tudja összeszedni magát a forint, hétfőn eddig szinte folymatosan gyengült az euróval szemben. Árfolyama jelenleg 311,2 körül ingadozik.

 

2014021022.jpg

Egyébként ezzel a teljesítménnyel a forint a leggyengébben teljesítő feltörekvő piaci deviza ma, bőven alul teljesítve a második dél-afrikai randot is.

Nem segíthet a forinton, hogy a Goldman Sachs szerint februárban is kamatvágást hajthat végre az MNB, bár annak nagysága csak szimbolikus lehet.

2014021023.jpg

Kora reggeltől nagyobb gyengülésbe fogott a forint az euróval szemben, ugyanis a 307,5 közeli szintekről egészen 310 fölé ugrott az árfolyam, ez pedig közel egy hetes mélypontot jelent. A dollár/forint keresztárfolyam 227 környékén jár, míg a CHFHUF 253 körül ingadozik.

Pedig a nemzetközi részvénypiaci hangulat eddig viszonylag kedvező, ugyanis a vezető részvényindexek pluszban járnak, igaz például a spanyol és az olasz tőzsde csökkenésben van. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy ismét a kockázatosabb eszközöktől szabadulnak a befektetők.

Ráadásul a devizapiacon nemcsak a forint, hanem a régiós devizák is elgyengültek hétfőn, pedig meghatározó makroadat nem látott napvilágot ma, és nem is kell készülni fontos hírekre.

Forrás:

http://www.investor.hu/news/20140210-megloktek-a-forintot.html

 

Szólj hozzá

magyar gazdaság magyar bankok EURHUF USDHUF CHFHUF EUR/HUF Euró Forint Árfolyam előrejelzés forintbetét lekötés Magyar Részvények magyar gazdasági hírek összeomlott a forint magyar forint csőd CNBC temeti a forintot